onsdag den 22. februar 2012

Konkurrence - Science Fiction med deadline 31/12-2012

Så kommer der en Science Fiction konkurrence, som er en årlig konkurrence inde på sciencefiction.webbyen.dk. Jeg har deltaget i konkurrencen før, men nu da der er så lang tid til deadline kunne det da godt være at man skulle give det et forsøg, selvom det helt sikkert bliver en udfodring, da jeg primært skriver realitiske noveller. Men det gælder jo om at udfodre sig selv, og hvordan kan jeg vide om det er noget for mig, når jeg ikke har prøvet det før.... 


-Deadline 31/12 2012 kl.24.00
-Novellen skal være på mellem 5.000 og 15.000 ord.
-Novellen skal indsendes pr. e-mail, som vedhæftet Microsoft Word-fil, med emnelinien: "Science Fiction Novellekonkurrence 2012 - Kulturlivet" til knudlarn @ hotmail.com
-Direkte link til konkurrencen: http://www.sciencefiction.webbyen.dk/
-Den skal være skrevet på et af sprogene dansk, norsk, eller svensk. Skriver man fra et svensk eller norsk udgangspunkt er det OK at forholde sig til det "svenske", det "norske", eller det "skandinaviske", og ikke det "danske".
-Din novelle må ikke have været offentliggjort før, hverken i print eller online, og hvis din novelle bliver udtaget til offentliggørelse må du ikke offentliggøre den andetsteds før efter 1/1 2014. Herudover beholder du alle rettigheder til din novelle.

Din novelle vil blive bedømt på disse kriterier:
-Evnen til at fortælle en god og spændende science fiction historie (0-5 point)
-På dens ideer, dens novum, koncepter, visioner (0-5 point)
-På dens overholdelse af tema (Kunst & Kulturliv) (0-5 point)
-På dens overholdelse af andre formkrav (længde, "det danske", en realistisk fremtid)(0-5 point)

Desuden bedømmes novellerne hver for sig i de tre alderskategorier:
(så husk at skriv din alder)

10-16 år
17-20 år
21+ år

Genvist:

-En bogstak/gavekort til bøger(hvor til og hvilken bogstak, det ved jeg dog ikke, måske deres egen udgivelser af Science fiction, hvem ved) plus et diplom.
-De vindende noveller samt en række af bedste andre bidrag til konkurrencen - vil blive trykt uden vederlag i et kommende nummer af det danske science.

Sakset direkte fra siden:
"Danskerne og Fremtidens Kulturliv!
Kunst og kultur er en del af vores identitet. Det definerer os i den tid vi lever i, på det sted vi bor, og som det folk vi tilhører. I en moderne international verden er disse tilknytninger under opbrud, og man kan som subgruppe sagtens være "et andet folk" samtidig med at man er "dansker". Man kan forestille sig at denne tendens vil udvikle sig i de årtier som kommer.

Hvordan vil det se ud i en fjernere fremtid? Hvordan vil det specifikt danske i os, og i vores kunst og kultur, agere i en fremtidig international, global, eller ligefrem intersolar / interstellar, sammenhæng? Lad os få jeres bud på det."

Igen det direkte link til konkurrencen: http://www.sciencefiction.webbyen.dk/

Så er der kun at sige - God fornøjelse – Venligst JKKN




Ingen kommentarer:

Send en kommentar